Julen – en feiring med glede og smerte

Jeg glemmer aldri barndommens jul. Stor forventning – mye glede, og takknemlighet for enkle og fine gaver. Pappa leste juleevangeliet og ba, og talen han alltid holdt til mamma glemmer jeg ikke. Mange gode tradisjoner, og mange av de har vi fortsatt med gjennom livet.

Forventningene til julaften kan noen ganger bli for store, og mange familier opplever kanskje at julaften ikke ble helt det en drømte om, selv om den var koselig og betydningsfull. Det er nok viktig å senke skuldrene og forventningene litt, ikke minst for de voksne som strever for å gjøre alt perfekt.

Julens budskap handler om glede for alle mennesker, frelseren er født. Uten denne kjernen blir all pynt og stas og god mat lett et tomt skall, men med tankene på barnet i krybben og frelseren som kom, får julen både fest og glede, mening og innhold. 

For mange er også julaften en smertens kveld. Både sorg og glede forsterkes julekvelden, og ikke minst de såre følelsene kommer fram. Barnet en mistet, skilsmissen som gjør at ikke hele familien er samlet lenger på julekvelden, sykdommen som gjør at en i familien må tilbringe julekvelden på sykehuset, tunge minner som presser på, og ensomheten for den som feirer kvelden alene. 

Likevel er julekvelden viktig for oss mennesker. Den gir rom for for glede og sorg, men også et samhold over alle grenser, vi ar alle samlet om noe viktig og stort på denne kvelden! 

Uten å skape dårlig samvittighet minner jeg deg om at telefonen til den du vet er ensom, eller den varme og gode mailen med oppmuntrende ord, eller invitasjonen til noen som du vet trenger det, kan gjøre denne julen til noe spesielt, ikke minst for deg selv.

Vi ønsker alle våre venner en velsignet jul og et riktig godt nytt år!

Hilsen Liss-Bente og Arnfinn Clementsen

Reklamer

Forfatter: arnfinnclementsenblog

Pastor, preacher and author

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s