KrF, verdivalg og regjering!

Det er bare dager til Stortingsvalget. Det er kanskje mer spennende enn noen gang.
I valgkampen har de ”kristne verdier” vært mye framme og på agendaen. Samtidig er det nærmest utrolig å oppleve at så få av våre ledende politikere har historisk kunnskap eller forståelse av, eller vilje til å vektlegge den kristne kultur og trosarv som har bygd Norge gjennom århundrer.

Det er viktig å understreke at i vår «moderne tid» behøver landet fremdeles å bygges på de varige og bærekraftige verdier fra Bibel og kristen tro som har bygd vårt land og samfunn gjennom generasjoner!

Min stemme går til KrF, men jeg respekterer selvfølgelig at kristne og verdibaserte velgere kommer til ulike konklusjoner. Men etter min mening er det et tap for norsk politikk hvis ikke de mange dyktige, verdibaserte toppkandidatene på Krfs lister skal komme inn på tinget. Mange av dem har vist gjennom mange år at de er dyktige og verdibaserte politikere.

Kristelig Folkeparti er et parti i sentrum av norsk politikk med et gjennomarbeidet program som dekker hele det politiske bilde og som henter sine verdier fra Bibelen og bygger på det kristne menneskesynet. Det finnes alternative ”kristne småpartier” som har mye bra i sine program, men som ikke har mulighet til de gjennomslag som KrF har. Dessverre kan det vise seg at de i stedet blir et hinder for at flere kristne politikere kommer inn på tinget, i den grad de de ”tar” stemmer fra KrF.

Mange er opptatt av hvordan KrF vil stille seg til regjeringsspørsmålet, og det er selvsagt viktig. Partiet har desseverre «malt seg litt inn i et hjørne» ved landsmøtevedtaket om regjeringssamarbeid. De tildels ulike og uklare svar fra partiledelsen i valgkampen forsterker dette.
Partiet går til valg på ønsket om en sentrum-høyre regjering med Erna Solberg som statsminister, men det synes uoppnåelig. Partiet bør uansett sikre en borgerlig regjering med Erna Solberg i spissen, så sant det blir ikke-sosialistisk flertall, som i denne perioden. Det er ennå tid til å skape større klarhet her!

KrF har fått god uttelling for sin politikk som samarbeidsparti til dagens regjering. Min mening er at KrF får alt for liten kreditt blant kristne og verdibaserte velgere for den jobben de har gjort og stadig gjør i vårt Storting. I viktige verdisaker bidrar de aktivt til å flytte stortingsflertallet i riktig retning.

Derfor bør ikke usikkerhet om regjeringsspørsmålet hindre noen i å stemme KrF. Det som er sikkert er at en stemme til KrF vil sikre fortsatt innflytelse for varige og viktige verdier som vårt land behøver.

Reklamer

Forfatter: arnfinnclementsenblog

Pastor, preacher and author

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s