Drillo, Israel og trusler

TV2 melder at Egil “Drillo” Olsen får trusler og stygge meldinger fra Israel-venner, og Drillo bekrefter at det tøffe ting som blir sagt imot ham. Etter min mening er dette en helt forkastelig oppførsel. Å fordømme de som fordømmer Israel er ikke i tråd med evangeliet og Jesus. Jesus tenkte vel heller i motsatt retning! Så dette kan vi bare beklage ovenfor Drillo og andre som får merke ekstreme “Israel-venners” vrede. Hvem enn disse folkene er tjener de i hvert fall ikke Israels sak.

På den annen side er det beklagelig at Egil “Drillo” Olsen engasjerer seg i en såkalt kulturboikott av Israel. Hans uttalelser i ulike sammenheng forteller også tydelig hvilken side han er på politisk, og hvor ensidig og ubalansert han oppfatter konflikten i Midt-Østen. At han bruker sin pondus og heltestatus som fotballtrener til å forfekte dette, beklager jeg. Men for all del, det er heldigvis ytringsfrihet i et demokratisk samfunn. Det gjelder også fotballtrenere, kunstnere og kulturelite.

Derfor er det også helt relvant å imøtegå Egil Olsens synspunkter med saklige argumenter, men trusler og domsord hører ikke hjemme i verken normal, saklig debattform, eller langt mindre i bibelsk og kristen oppførsel.

Forfatter: arnfinnclementsenblog

Pastor, preacher and author

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s